VanderLinde verzorgt workshops en trainingen voor ouders, hulpverleners en professionele opvoeders (o.a. schoolmaatschappelijk werkers, gezinsbegeleiders, leerkrachten, verpleegkundigen).Inleiding in de systeemtherapie.

Soms draagt een kind het verdriet van generaties met zich mee. Kinderen herinneren ouders aan hun eigen jeugd. Een kind slaat die dingen in zich op en geeft de familie onbewust een signaal met zijn gedrag. Wat kunnen deze ideeën voor jou als hulpverlener betekenen?  In vogelvlucht komen de inspirerende uitgangspunten van de founding fathers van de systeemtherapie langs. Er wordt met name ingezoomd op het gedachtegoed van de Italiaanse kinderpsychiater Maurizio Andolfi.


Van Partnerschap Naar Ouderschap: van 2 naar 3.

De overgang van een stel naar een ouderpaar is één van de meest indrukwekkende gebeurtenissen van het leven. Het is het mooiste wat je kan overkomen, maar daarnaast ook vaak zwaar en overweldigend. Het is niet voor niets dat 40% van de stellen uit elkaar gaan binnen de eerste paar jaar van het ouderschap. 81% van de stellen gaan in deze periode door een matig tot zware relatiecrisis. Dit zijn schokkende cijfers! Deze workshop is erop gericht ouders klaar te maken voor de overgang naar het ouderschap. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de verwachtingen van ouders over hoe ze deze overgang maken cruciaal zijn. Deze workshop richt zich op het verkrijgen van inzichten en geeft ouders handvatten om de transitie goed door te komen.